gaswisseling en sapstroom  (theorie - theorie met verwerkingsopdrachten) |

diffusiesnelheid

De diffusiesnelheid is afhankelijk van het diffusieoppervlak, de afstand waarover de diffusie plaatsvindt en de concentratie van de desbetreffende stof.

Muizenoor
3.1
2pntIn de afbeelding hierboven is Muizenoor afgebeeld. Muizenoor groeit in open, droge vlakten. Op welke wijze zorgen de haren op de bladeren van Muizenoor dat de diffusiesnelheid van water door de huidmondjes lager is dan bij planten die geen haren op hun bladeren hebben?

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )


Schorrenkruid
3.2
2pntIn de afbeelding hierboven is Schorrenkruid afgebeeld. Schorrenkruid groeit op open vlakten aan de kust waar de wind vrij spel heeft. Op welke wijze zorgen de kleine bladeren van Schorrenkruid ervoor dat de diffusiesnelheid van water door de huidmondjes lager is dan bij planten die grotere bladeren hebben?

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )


Groot Hoefblad
3.3
2pntIn de afbeelding hierboven is Groot Hoefblad afgebeeld. Groot Hoefblad groeit op schaduwrijke en vochtige plekken. Groot Hoefblad heeft opvallend grote bladeren (tot 1m in doorsnede). Geef waarom het praktisch is voor deze plant om grote bladeren te hebben. Geef tevens aan waarom Groot Hoefblad nauwelijks nadelige gevolgen ondervindt van zijn grote bladeren.

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2021 Leon Dahmen biodoen Den Haag