thema-uitzending: vette honger (81 minuten) © VPRO  (video - Tv-programma (linked))| bovenbouw m |

thema-uitzending VPRO: vette honger (81 minuten) © VPRO

'vette honger' is een programma van de publieke omroep (VPRO). De programmamakers hebben het programma 'vette honger' als volgt beschreven: Anno 2007 gaan er wereldwijd meer mensen dood door overgewicht dan door ondervoeding (1 miljard zwaarlijvigen versus 820 miljoen ondervoeden). Wat is het toch dat we het niet kunnen laten ons dood te eten, koste wat het kost?

uitzending `vette honger` op video.Google.nlDit wrange gegeven vormt voor makers Britta Hosman, Jorien van Nes en Maartje Somers het startpunt van een speurtocht naar de relatie tussen onze vetzucht en hun honger. Met welke simpele ingrepen kunnen we onze eetgewoonten voor hen en onszelf minder schadelijk maken? Want mensen met onder- en overgewicht hebben te kampen met hetzelfde tekort: een gebrek aan vitaminen en mineralen, dit alles als gevolg van onze voedselproductie. Is deze grootschaligheid de reden dat we niet meer nadenken bij wat we eigenlijk eten?
Via de website van vpro.nl wordt dit programma als mediastream aangeboden. Door op de onderstaande link te klikken opent deze mediastream zich in een nieuw venster.

screenshots 'vette honger'

link: VPRO: vette honger by: vpro.nl

link: zoek deze uitzending via google by: Google


persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2019 Leon Dahmen biodoen Den Haag