voedseloverschot en voedselproblematiek (theorie - vakoverstijgende theorie met verwerking)| bovenbouw m |
voedingsmiddelenindustrie
tip: Voor juist het beantwoorden van de onderstaande stellingen en beweringen kunnen de 10de tot de 20ste minuut van het programma 'vette honger' van de publieke omroep (VPRO) bekeken worden.
link: thema-uitzending: vette honger (81 minuten) © VPRO (video - Tv-programma (linked))
open in een nieuw venster: thema-uitzending: vette honger (81 minuten) © VPRO
open in een nieuw venster: thema-uitzending: vette honger (81 minuten) © VPRO
thema-uitzending: vette honger (81 minuten) © VPRO (video - Tv-programma (linked))
een programma van de publieke omroep (VPRO) over voeding, vetzucht en voedselproblematiek...
screenshots 'vette honger'
5.1
1pnt
In veel supermarkten in Nederland worden meer dan 30.000 producten aangeboden.

- [ juist ] [ onjuist ]
5.2
1pnt
Door de ongekende keuzemogelijkheden in supermarkten is de noodzaak om elke dag aardappelen, groente en vlees te eten voorbij.

- [ juist ] [ onjuist ]
voedingsmiddelen met toegevoegde voedingssupplementen
De voedingsmiddelenindustrie heeft de afgelopen jaren producten gemaakt om aan de vetzucht van West-Europeanen en Amerikanen te voldoen. Tegenwoordig maakt de voedingsmiddelenindustrie steeds vaker producten die gezond zijn. Deze voedingsmiddelen worden vaak verrijkt met allerlei toevoegingen (voedingssupplementen). Een uitspraak uit de tegenwoordige voedingsmiddelenindustrie is: 'laat voedsel je medicijn zijn en je medicijn je voedsel'.
toevoegingen aan voedingsmiddelen
link: omega-3 vetzuren by: Google
5.3
1pnt
Om welke reden voegt de voedingsmiddelenindustrie omega-3 toe aan bepaalde voedingsmiddelen (gebruik de bovenstaande link)?

- geef aan hoe de vraag gemaakt is: (
) (
)
link: pro actief by: Google
5.4
1pnt
Om welke reden voegen de makers van Becel (met name zuivel) aan bepaalde Becelproducten plantensterolen (pro actief) toe (gebruik de bovenstaande link)?

- geef aan hoe de vraag gemaakt is: (
) (
)
link: bifidus bacteriën by: Google
5.5
1pnt
Om welke reden voegt de voedingsmiddelenindustrie Bifidus bacteriën toe aan bepaalde voedingsmiddelen (gebruik de bovenstaande link)?

- geef aan hoe de vraag gemaakt is: (
) (
)
5.6
1pnt
Van welke van de onderstaande toevoegingen aan voedingsmiddelen is de werking volgens bronnen op internet omstreden?

- Bifidus-bacterie
- omega-3
- pro-actief
© 2022 Leon Dahmen biodoen Den Haag