an inconvient truth (een ongemakkelijke waarheid)  (theorie - vakoverstijgende theorie met verwerking)| onderbouw h v | bovenbouw m h v |

Al Gore

Al Gore was van 1993 tot 2001 vicepresident van de Verenigde Staten. In 2000 was hij zelfs presidentskandidaat en verloor maar net de verkiezingen van George Bush. Tegenwoordig trekt Al Gore de wereld rond met zijn presentatie over 'global warming' (opwarming van de aarde). Hij noemt deze presentatie 'an inconvenient truth (de waarheid die ongelegen komt)'. Al Gore's presentatie over 'global warming' wordt wereldwijd gesteund door wetenschappers over de hele wereld. Een deel van het bedrijfsleven (met name de olielobby) doet er echter alles aan om de harde feiten die Al Gore tijdens zijn presentatie aan het licht brengt af te zwakken.

Al Gore

de boodschap

Aan de hand van zijn presentatie laat Al Gore zien hoe dramatisch het gesteld is met 'global warming' (opwarmen van de aarde). Aan de hand van schokkende cijfers en onheilspellende theoriën, laat Al Gore zien wat er op dit moment precies aan de hand is en wat er kan gebeuren als we niet ingrijpen. Geen prettige boodschap dus. Met de titel van zijn presentatie 'an inconvenient truth' oftewel 'een ongemakkelijke waarheid', geeft Al Gore aan dat het tijd is om in te grijpen. Al Gore stelt dat als de mensheid in staat is om computertechnologiën te ontwikkelen, ziektes kan bestrijden en zelfs op de maan kan landen, we alleen maar anders naar de situatie moeten kijken en dat als we handelen, en dan ook ècht handelen, de situatie nog niet verloren is.

moraal van de presentatie 'an inconvenient truth'

bewerkte beelden uit de film die gemaakt is over de presentatie 'an inconvenient truth' van Al Gore

afbeeldingen bewerkt naar: an inconvenient truth © participant production paramount classics »»


persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2022 Leon Dahmen biodoen Den Haag